Trappestige i træ – Sådan vælger du den rigtige
Trappestiger i træ

Trappestige i træ – Sådan vælger du den rigtige

0 10

Når du skal vælge en trappestige i træ, er der mere end blot ét valg at tage. Du har mulighed for at vælge blandt mange forskellige design, farver, egenskaber, træsorter og prisklasser. Her er mit bud på de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du skal finde den, der passer til dig. Så læs endelige videre, hvis du ønsker at lære lidt om trappestiger i træ.

Her kan du købe trappestiger i træ: Stort udvalg og stærke priser.

Formålet med en trappestige i træ

En trappestige er god at have, hvis man har høje reoler eller skabe, som man ikke kan nå ved bare at stille sig på tæerne. Det kan eksempelvis være i dit værksted, men det kan også være inde i huset.  I stuen har man ofte reoler, der når helt op til loftet og i mange køkkener er det svært at nå de ting, der står på de øverste hylder. Da det ikke er forsvarligt at klatre op på køkkenbordet, er det meget nyttigt at have en trappestige stående i nærheden, som hurtigt kan tages i brug og hjælpe dig med at nå de ting, som du skal bruge.

lille trappe stige i trae

Da man ofte har brug for en trappestige inde i boligen, er det en fordel at vælge én i træ, da denne er dekorativ og smuk at have stående. Det betyder, at hvis du finder én i træ, får du et møbel, der både har design og er praktisk.

Udover trappestiger i træ, der er ideelle til brug i boligen, findes der også nogle, der er mere beregnet til gør-det-selv projekter eller den erhvervsdrivende handyman. Jumbo forhandler denne type i aluminium og den er typisk nem at klappe sammen og transportere, hvilket er fordelagtigt i erhvervsøjemed. Læs mere om denne type stige på Jumbo.as.

Forskellige typer af stiger

Trappestige i træ

En trappestige findes i mange forskellige udformninger. Nogle har 2 trin, nogle har 3 trin og nogle har endnu flere. Hvis stigen ikke skal fylde for meget i rummet, kan du nøjes med at vælge én med 2 trin. Men hvis du har bruge for at kunne nå noget højt oppe, er det en god idé at overveje en højere stige med flere trin.

Der bliver lavet trappestiger i mange forskellige træsorter, såsom birk, eg, teak, gummitræ og mange flere. Det, som du skal prioritere her, er at det er massivt træ, da det giver dig et ekstra holdbart møbel. Dog skal du være meget uheldig for at vælge en forkert træsort, da der typisk er anvendt stærkt og holdbart træ til trappestiger, der skal kunne holde til en del vægt.

En andet valg at tage er, hvilken farve din trappestige skal have. Trappestiger i træ findes typisk i mange forskellige farver. Dette valg har ingen påvirkning på kvalitet eller stabilitet, så derfor bør du vælge ud fra din indretning, så den passer godt til rummets farver.

Sikkerhed

Det er vigtigt at have øje for sikkerheden. I forvejen er det meget bedre at bruge en trappestige fremfor en stol, der vipper, men der er mere, som du kan gøre for at højne sikkerheden.

Det første er at vælge en stige, der har brede trin. Brede trin giver din fod en god flade at træde på. Jo bredere trin – jo bedre! Desuden har mange trappestiger en ekstra stor ståflade øverst, så du står stabilt på toppen. Vælg en trappestige med en skridsikker ståflade, hvis du vil have mere sikkerhed.

Det andet, som du kan gøre for at højne sikkerheden er at vælge en trappestige, der har en forlænget vange. Dette giver dig noget at støtte dig til, så du undgår at miste balancen.

Forhandlere

Du kan købe stigen i forskellige byggecentre og bolighuse. Specielt i bolighuse kan du finde trappestiger, der er designet til at passe godt ind i din indretning. Den pris, som du skal betale afhænger meget af, hvilken én du vælger og hvilke krav du har til den. Til en meget lav pris, kan du købe en simpel trappestige med 2 trin. Samtidig kan du også til en lidt højere pris få én med flot design der er kombineret med brede trin og forlænget vange for ekstra sikkerhed. Prisen svinger fra 99 DKK til flere tusinde kroner. Det kommer altså fuldstændigt an på dit behov og dit budget.

Stigefabrikken har flere forskellige slags trappestiger, der er udformet i et smukt, skandinavisk design og lavet af træ i høj kvalitet. De er på samme tid designet til funktionalitet, så du får en nemmere hverdag. Læs mere på Stigefabrikkens hjemmeside.

Hvis du gør dig disse overvejelser er du allerede godt på vej til at vælge den trappestige, der er den rigtige for dig.

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen