Springmadrasser – Hvad skal du kigge efter?
springmadras

Springmadrasser – Hvad skal du kigge efter?

0 15

Kender du fordelene ved at vælge en seng med springmadras? Og når det kommer til springmadrasser, ved du så hvilke muligheder, der er for fasthed, størrelse, pris og levering? Her kan du få vejledning, hvis du overvejer at købe en springmadras og er usikker på, hvad du skal se efter.

Om natten skal din krop lade op igen til en ny dag med nye krævende opgaver. Derfor er det vigtigt at sove godt og din seng spiller en helt central rolle, når det kommer til at opnå en god nattesøvn.

Her finder du de bedste springmadrasser

Hvad er en springmadras?

spring fjedre

En springmadras er en madras, der består af fjedre. Fjedre holder formen og giver dig skøn komfort over en periode på mange år. De indbyggede fjedre udgør indmaden i en springmadras, som typisk skal anvendes sammen med en topmadras. Springmadrasser findes i bløde, medium og faste versioner og mange forskellige størrelser. Nogle madrasser består af komfortzoner, der giver en ekstra lækker liggekomfort.

3 vigtige fordele:

Der er 3 vigtige fordele ved at købe en springmadras: komfort, holdbarhed og alsidighed.

  1. Komfort handler om at en springmadras er rigtig god til at fordele kropsvægten ligeligt, så hele din krop nyder godt af en ergonomisk støtte hele natten. Du kan altså vågne op om morgenen med en mere udhvilet krop.
  2. Holdbarhed er en anden fordel ved at vælge en springmadras. En springmadras kan vendes og på den måde har den faktisk 2 slidsider, hvilket giver din springmadras en længere levetid. Det anbefales faktisk at vende madrassen rundt regelmæssigt for at opnå den bedst mulige holdbarhed. Desuden er der god luftcirkulation mellem fjedrene, hvilket også er med til at give springmadrasser lang levetid.
  3. Den sidste af de 3 fordele, der er beskrevet her er alsidighed, da en springmadras kan bruges både i en sengeramme, men også i en elevationsseng. Alsidigheden ligger også i den måde, hvorpå du kan sammensætte din egen seng til at have den kvalitet og fasthed, som du ønsker og som passer til dit budget.

Der er naturligvis mange andre fordele, hvoraf nogle dem vil blive forklaret i denne artikel.

Hvilke senge kan man købe en springmadras til?

Springmadrasser passer godt til sengerammer og elevationsseng. Her får du en forklaring hvorfor.

I modsætning til en boxmadras, har en springmadras ingen fast ramme og derfor er en sådan madras helt ideel til en sengeramme. Således kan du vælge lige den sengeramme, som du synes ser flot ud i dit soveværelse og samtidig sikre dig, at din madras er lige den, der passer til dig.

En springmadras er også ideel til dig, der har en elevationsseng eller overvejer at købe en. Da madrassen ikke har nogen indvendig træramme, er den nemlig bøjelig nok til at kunne bruges til elevationssenge. Hvis du køber en elevationsseng uden springmadras, har du selv mulighed for at finde den springmadras, som passer godt til dig og samtidig får du måske en god pris, der gør, at dette er den billigste løsning.

Ved brug af en springmadras som et af lagene i din elevationsseng, får din seng mere højde. Det har den betydning for dig, at du nemmere kan stå ud af din seng om morgenen, i modsætning til hvis sengen er lav og du skal ”op” af din seng.

Mange forskellige størrelser

Simpel springmadras

Springmadrasser findes i rigtig mange størrelser. Der er madrasser, der passer til senge af forskellige størrelser. Den typiske længde er 200 cm, men bredden kan variere. De typiske størrelser er:

  • 90×200 cm = enkeltmandsseng
  • 120×200 cm = 1½ mandsseng
  • 140×200 cm = queen size
  • 160×200 cm = dobbeltseng

Men sengene findes også i andre størrelser med mere eller mindre bredde. Eksempler herpå er størrelserne 80×200 cm eller 180×200 cm, som alle kan findes på bedrenaetter.dk.

Forskellig fasthed

Denne type madras kan indeholde forskellige typer fjedre. Årsagen til at der bliver anvendt forskellige slags fjedre er, at forskellige kroppe kræver forskellige fasthed for at opnå en perfekt komfort og en lige rygsøjle.

Faktisk kan man bestemme fastheden ud fra ens vægt. En tungere person vil synke lavere ned i en blød seng end en let person vil. Din rygsøjle skal gerne være så lige som muligt, både når du ligger på ryggen og på siden i din seng. Derfor er det vigtigt at vælge en fasthed, der passer til din krop. Generelt er en fast madras god for din krop, men det afhænger stadig lidt af tyngde. For eksempel har 246.dk lavet denne vejledning til valg af fasthed i din madras:

  • Under 75 kg: medium fasthed og pocket fjedre
  • Under 95 kg: fast fasthed og pocket fjedre
  • Over 95 kg: fast fasthed og multipocket fjedre

Læs mere om fasthed og fjedertyper her:

Så længe at du er opmærksom på disse kriterier, er det faktisk muligt at købe en springmadras på nettet, hvis du ikke har mulighed for at prøve de forskellige madrasser i butikken.

Forhandlere

Bedrenaetter.dk har et stort udvalg af springmadrasser i forskellige størrelser og prisklasser. Derudover tilbyder de springmadrasser med forskellige typer fjedre, der giver dig den fasthed i madrassen, som du har brug for. På den måde, er det nemt at finde en madras, der passer til dig, dine behov og din økonomi. Se meget mere her:

Bedre Nætter tilbyder også at skræddersy en springmadras efter mål og således kan du få en billig springmadras, der passer til dig og din højde.

Jysk også et kæmpe udvalg, der varierer i pris, fjedre, størrelser og kvalitet: . Sørg også for at holde udkig med disse webshops, når der er tilbud, da du kan få mere for pengene ved at købe en springmadras på tilbud.

Leveringsmuligheder

Når du har besluttet dig for hvilken springmadras, som du ønsker at købe, er det en god idé at undersøge betingelserne for levering. Der er nemlig mange, der har fragtfri levering, så du ikke skal betale en rød reje. En standardlevering hos både Bedre Nætter og Jysk gratis, hvis der indkøbes for over 5.000 kroner på deres webshop. Leveringen får du altså kvit og frit.

Derudover er det mange steder muligt at bestille en indbæring af springmadrassen, hvilket jo er ren luksus, da sådan en godt kan veje lidt. På den måde slipper du for den besværlige håndtering af din nye springmadras.

Med denne vejledning, er du godt udrustet til at vælge en springmadras der er tilpasset dine behov. Tilbage er der bare at ønske dig en god nat!

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen