Pleje af græsplæne – Sådan får du en smuk plæne
Flot plæne med god pleje af græsplæne

Pleje af græsplæne – Sådan får du en smuk plæne

0 563

De fleste vi gerne, at deres græsplæne er pæn og fri for ukrudt og mos. Herunder kan du læse nogle enkelte og nemme tips som du kan bruge til pleje af græsplænen, og dermed få en vedvarende smuk plæne.

MEN, det kræver en smule arbejde, så nu er du advaret!

Plej din græsplæne på følgende måde for at at opnå det ønskede resultat.

Universal gødning

Billede af plænelufter

I April- Marts måned, alt efter hvor længe frosten har være i jorden, skal du give plænen universal gødning fra eksempelvis N P K.

En måneds tid efter, skal plænen have en omgang med plænelufteren. Du kan anvende en plænelufter hvert andet år hvis man syntes at græsplænen trænger.

Riv mosset af græsplænen

Riv græsplænen godt og grundigt for mos. Det tager et godt stykke tid, og det er vigtigt at komme godt i bund. Når man river alt mosset af, kan græsplænen godt se lidt medtaget ud, men det gør ikke noget, den kommer sig efter en tid.

Tip: Nogle gange giver jeg den en omgang plænedress og lidt sand. Det er specielt godt, og modvirke at jorden bliver for sur hvilket giver mere mos.

Så er der ikke andet at gøre end at slå den, og det ofte – slå den gerne en gang i ugen!

Mormor’s hemmelige råd til den perfekt plæne

Når min mormor river græsset af, tager hun samtidig en lille kniv fra sin lomme, og går direkte efter ukrudtsplanterne. Hun stikker kniven ned om roden på mælkebøtter og andet ukrudt i plænen, og får det hele op med roden.

Det gør hun systematisk hver gang hun slår og river græsset af. Hun har faktisk gjort det så meget, at det er sjælden at det er nødvendigt.

Mormors udtaler sig: “Når man gør det hver gang man slår plænen, så får man en fin og ukrudtfri græsplæne.

Kalk modvirker mos

I oktober måned skal græsplænen have kalk fordi det blandt andet modvirker mos. Samtidig er det også godt at rive plænen i bund, så der kommer luft ned til rødderne.

Tip: Hvis der er meget skygge på græsplænen, er det vaskeligere at holde den mos fri.

Læs også græssåning (så græs) for begyndere, der handler om at så græs samt vedligeholdelse og reparation.

God arbejdslyst.

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen