Hyndeboks – Hvad er bedst til prisen?

Hyndeboks – Hvad er bedst til prisen?

0 1107

Er hyndeboks kan koste helt op til til 5000,- kr. Vælger du derimod at købe den billigste på markedet til ca. 200,- kr. spare du altså ca. 4800 kr. Hvad er bedst til prisen, og hvad får man egentlig ud af at vælge de dyre modeller?

En hyndeboks, er praktisk boks til opbevaring af hynder til havemøbler, men den kan også sagtens bruges til at opbevare alt fra grillkul og haveredskaber til drikkevarer. De fleste hyndebokse er vandtætte og kan rumme et sted mellem 6-10 hynder alt efter størrelsen.

Prismæssigt koster en meget billig hyndeboks omkring 200,- kr. hvor de dyre koster ca. 1500,- og opefter. Hvis du vælger en billig model er de typisk af plastic, og der er ikke gjort så meget ud af designet samtidig med at kvaliteten heller ikke så god som de dyre.

Tip: De fleste billige bokse fungere fint.

Billig hyndeboks
Typisk design på en billig hyndeboks. Marvel hyndeboks fra Bilka.

Typer af hyndebokse

Der findes mange forskellige typer af bokse, men nedenstående er nok de mest anvendte i Danmark.

  • Plast
  • Træ
  • Teaktræ
  • Polyrattan

De fleste hyndebokse fås også i forskellige størrelser, hvor pris og størrelse typisk også hænger sammen.

Størrelser på hyndebokse

Stor hyndeboks
Stor hyndeboks i polyrattan fra Coop

En mindre størrelse boks måler omkring H 63 x B 55 x L 133 cm (325 L), men du kan få også kæmpe store hyndebokse der måler H 95 x D 75 x L 160 cm (920 L). De små hyndebokse kan rumme omkring 400 L, hvor de store kan nå helt op over 1.000 L.

Hyndebokse i plast er de billigste

Som forventet er de billigste hyndebokse lavet i formstøbt plastic, og fås i mange forskellige farver, størrelser og designs.

Tip: Det er vigtigt at der er ventilation i boksen, ellers vil dine hynder begynde at lugte med tiden. Du kan lave et lille hul i siden af boksen, og tætne hullet med f.eks. fluenet.

Plastic er et oplagt materiale da det er robust, slidstærkt og 100% vandtæt. Hovedparten af de hyndebokse der står i de danske haver, er lavet af plast.

Hos Bilka kan du købe en Marvel hyndeboks i plastic til 299,- kr. (set på tilbud til 239,- kr.).

Alternativt har Davidsen en hyndeboks til 449,- kr.

Træ og teaktræ hyndebokse

Hyndeboks i træ
Hyndeboks i træ

Hyndebokse i træ eller i teaktræ anses som lidt mere eksklusive, og giver et mere naturligt udseende i haven. Dog skal man være opmærksom på, at bokse lavet i træ ikke er 100% vandtætte. Dette skyldes at træ har brug for luft, og hvis det bliver for tæt, kan der opstå råd. Derfor bør de stå et sted i haven eller på terrassen under f.eks. et halvtag, og dermed ikke direkte udsat for regn. Et andet godt tip er at sørge for at hæve hyndeboksen over jorden så fugt ikke trænger ind den vej.

Denne flotte hillary hyndeboks i teaktræ fra Unoliving koster 3149,- inkl. fragt.

Et godt eksempel på en god hyndeboks i træ findes hos Trademax hvor denne hvidmalede boks kan ses til 2495,- kr. (vejl. pris. 4395,- kr.)

Vedligeholdelse af hyndebokse i teak eller træ varierer fra produkt til produkt, men ligesom alt i træ, kræver det vedligeholdelse.

Hyndebokse i polyrattan

Hyndeboks i polyrattan
Hyndeboks i polyrattan

Polyrattan er et populært materiale brugt til bl.a. havemøbler og også til hyndebokse. Matrialet udemærker sig ved at være meget slidstærkt, let og flot at se på. Hyndebokse i Polyrattan fremstilles af plasticfibre der flettes med en bestemt teknik der gør boksende utrolig slidstærke og vejrbestandigt.

Ligesom plastic, fås polyrattan i mange forskellige farvekombinationer hvilket gør hyndeboksene flotte og dekorative. Ofte er polyrattan UV behandlet, hvilket gør de de holder deres glans og farve i mange år.

Hos denne forhandler er der et stort udvalg af denne type hyndeboks, priserne variere fra ca. 1.500 kr. til ca. 2.500 kr.

Polyrattan hyndebokse er som regel både vandtætte og vedligeholdelsesfrie.

Hvilken type hyndeboks er bedst til prisen?

Man kan ikke rigtig sige at en hyndeboks er meget bedre end en anden, men det er klart at der er forskel på de helt billige og de helt dyre. Forskellen kommer til udtryk i materialerne der er anvendt, design, mærke og størrelse.

Skal du have opbevaret dine hynder i haven eller på terrassen opfylder alle hyndebokse det behov.

Hvad skal du vælge?

Først skal du finde ud af hvor meget du gerne vil opbevare, og dermed komme frem til en størrelse på hyndeboksen. Dernæst handler det om hvor stort et budget du har afsat. Hvis det er højt kan du gå efter en mærkeboks i polyrattan, træ eller teaktræ. Er det derimod lavt skal du gå efter en hyndeboks i plast.

Alternativt kan du købe en brugt hyndeboks på f.eks. dba.dk eller bygge en selv!

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen