Elevationssenge – gode råd før du køber
elevationssenge

Elevationssenge – gode råd før du køber

0 24

Ved du egentlig, hvad en elevationsseng kan gøre for dig og din nattesøvn? Er du en af dem, der har en forestilling om, at elevationssenge er forbeholdt sygehuse og plejehjem? Så læs med her og opdag de unikke fordele ved en justerbar seng.

Fordele ved elevation

Aftenlæsning, tv-kiggeri under dynen, morgenmad på sengen… Alt dette er bare lettere, hvis man ikke behøver stable massevis af puder i ryggen for at sidde behageligt. Hvis du synes, det er hyggeligt at bruge sengen til andet end bare at sove i, vil du hurtigt opdage fordelene ved elevation.

Der er naturligvis også nogle komfortmæssige fordele, idet du selv kan indstille sengen, så den støtter din krop perfekt. Har du eksempelvis problemer med kramper i benene om natten, kan du minimere generne ved at hæve fodenden en smule. Og under en heftig forkølelse kan det være meget lettere at få nogle timers søvn ved at hæve hovedenden og dermed mindske tilstopningen i hovedet. Derudover giver det en vis frihed at kunne justere sengen efter behov, og den lille fjernbetjening kan således gøre sengen til et mere behageligt sted at opholde sig.

elevationsseng venus no 7 3 lags

Det skal selvfølgelig også bemærkes, at ikke alle vil have glæde af en elevationsseng. Nyder du at ligge i ske med din partner midt i sengen, eller har du børn, der kommer ind og ligger i midten somme tider, vil revnen mellem sengene blive generende. Dobbeltsenge med elevation er nemlig som regel delt i to, så man kan tilpasse sengene individuelt, og det giver uundgåeligt en revne i midten. Derfor er det som altid vigtigt at overveje, hvilke behov en seng skal opfylde, før man investerer i en ny.

3 gode råd

Inden du begiver dig ud i et køb, får du her 3 gode råd, som kan hjælpe dig til at finde rundt i junglen af elevationssenge. Da der er teknik med inde i billedet, er det jo ikke kun madrassen og liggekomforten, du skal tænke på. Det er vigtigt, at sengen er udstyret med en solid motor, som ikke støjer for meget, når du ligger og slapper af under dynen. Derudover skal du overveje størrelsen på sengen, som i høj grad afhænger af, om du sover alene eller med en partner.

En solid motor

Motoren spiller en betydningsfuld rolle for en elevationsseng. Derfor bør du ikke gå ned på teknik lige i dette tilfælde, selvom det måske kan mærkes på prisen. Får du en seng med en dårlig motor, vil du blot fortryde det senere, når den ikke kører glidende op og ned eller støjer så meget, at du bliver forstyrret af det.

Jupiter no 1 single elevationsseng

Gå som udgangspunkt efter motorer fra danske Linak eller tyske Okin. Begge producenter er kendte for at lave støjsvage og solide motorer til elevationssenge. Okin leveres med en fjernbetjening, der er forbundet til sengen via et kabel, hvor Linak styres af en trådløs fjernbetjening. Linak har desuden den lille finesse, at sengene er udstyret med et dæmpet lys under sengen, som du kan tænde ved hjælp af fjernbetjeningen i forbindelse med natlige toiletbesøg. På den måde undgår du at støde ind i møblerne i mørket, og du vækker ikke din partner med et skarpt lys.

Det er desværre ikke muligt at finde gode testresultater for elevationssenge, men flere eksperter på området er enige om, at Okin og Linak motorer er det bedste, man kan købe til sin seng. Der er sjældent reklamationer på dem, og de er stort set lydløse.

Find en velegnet madras

Når det kommer til valg af madras, er det din kropsbygning og vægt, der bestemmer. Elevationssenge leveres med springmadrasser, og her skal du selv vælge, hvilken fjedertype, der skal ligge i madrasserne og hvilken fasthed, de skal have.

Mange vælger alt for bløde madrasser, fordi det føles behageligt lige i det øjeblik, hvor man afprøver en seng. Men en fast madras er meget sundere for kroppen og mere behageligt i længden. Det skal helst være sådan, at din rygsøjle er helt lige, hvad enten du ligger på ryggen eller på siden. Bagdelen skal således synke en smule ned, så der ikke er luft mellem lænd og madras. Hvis du synker længere ned, er madrassen for blød, og hvis du slet ikke synker ned, er den for hård.

Som udgangspunkt kan man gå ud fra følgende:

 • Kropsvægt under 75 kg – medium fasthed og pocket fjedre
 • Kropsvægt over 75 kg – fast fasthed og pocket fjedre
 • Kropsvægt over 95 kg – fast fasthed og multipocket fjedre

Pocket fjedre er den mest almindelige type fjedre, og de egner sig til de fleste. Multipocket fjedre er noget dyrere, men ikke nødvendigvis bedre. Der er flere fjedre pr. m2, hvilket gør multipocket fjedre yderst velegnede, hvis du vejer mere end 95 kg. De fordeler nemlig vægttrykket jævnt og er meget slidstærke.

Den rette størrelse

Størrelsen på din seng afhænger af, hvor meget plads du har i soveværelset og hvor mange, der skal ligge i den. Er du single, anbefales en seng i målene 90×200 cm, 120×200 cm eller 140×200 cm. Vil du have masser af plads at brede dig på og evt. mulighed for en overnattende gæst, bør du vælge en af de to sidste. Er du indehaver af et trangt soveværelse, er den mindste seng det oplagte valg.

Til par anbefales en seng i målene 160×200 cm eller 180×200 cm. I begge mål vil en elevationsseng være delt i to madrasser, så man hver især kan få en madras, der passer til ens kropsbygning og vægt, samt indstille elevationen individuelt. Det er selvfølgelig muligt at få sengene med ekstra længde, hvis en af jer er lidt højere end gennemsnittet.

Gode elevationssenge til fornuftige priser

Nedenfor kan du se mit bud på fire elevationssenge i en rigtig god kvalitet til en pris, der er til at overkomme. Alle sengene kan købes hos Bedre Nætter, som ofte har gode tilbud og leverer din nye elevationsseng gratis. De tilbyder endda ombytning af fasthed for kun 499,00 DKK, hvis din nye seng skulle vise sig at være for hård eller blød.

Jupiter No. 1 elevationsseng

Jupiter no 1 single elevationsseng

Flot enkeltseng i mørkegråt møbelstof. Madrasbremsen sikrer, at du ikke skal rykke madrassen på plads hver morgen. Mulighed for at vælge den fasthed, der passer til dig og frit valg af topmadras.

 • Mål: 90×200 cm
 • Højde: 56 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Topmadras: Valgfri celcius/latex
 • Motor: Linak
 • Ramme/ben: 12 cm træramme inkl. ben

Pris: 5.499,00 DKK – næsten halv pris! 

Jupiter No. 1 elevationsseng

Elevationsseng jupiter no 1 dobbel

Dobbeltseng i samme kvalitet som den ovenstående, også med madrasbremse. Betrukket med gråt møbelstof, som passer ind i de fleste soveværelser. Frit valg af fasthed og topmadras i hver side. En rigtig god elevationsseng til en fornuftig pris!

 • Mål: 180×200 cm
 • Højde: 56 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Topmadras: Valgfri celcius/latex
 • Motor: Linak
 • Ramme/ben: 12 cm træramme inkl. ben

Pris: 9.999,00 DKK – på tilbud lige nu! 

Venus No. 1 elevationsseng

Elevationsseng venus no 1 160x180

Lækker dobbeltseng i elegant sort design. Indbygget madrasbremse, så madrassen ikke skrider ved elevation. Du kan vælge mellem medium og fast fasthed i begge sider, og der er frit valg af topmadras.

 • Mål: 160×200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Topmadras: Valgfri celcius/latex
 • Motor: Linak
 • Ramme/ben: 20 cm træramme inkl. ben

Pris: Fundet på tilbud til 16.299,00 DKK her.

Venus No. 7, 3-lags elevationsseng

elevationsseng venus no 7 3 lags

Eksklusiv kvalitet og lækkert design for alle pengene. Venus no. 7 er den rene luksus indenfor elevationssenge, da du får en seng i hele tre lag. Liggekomforten kommer derved på højde med en Continental seng (link til artikel), samtidig med at du får alle fordelene ved elevation. Madrasbremser holder madrasserne på plads hele natten. Betrukket med kraftigt, gråt møbelbolster.

 • Mål: 180×200 cm
 • Højde: 18 cm
 • Fjedre: Pocket
 • Komfortzoner: 5 zoner
 • Topmadras: Valgfri celcius/latex
 • Motor: Linak
 • Ramme/ben: 20 cm træramme inkl. ben

Pris: Set på tilbud til 23.999,00 DKK 

Hjemmy.dk anbefaler

Som sagt bør du til at begynde med overveje, om en elevationsseng er det, du har brug for. Se også på denne side sov dig glad. Hvis sengen ofte bruges til læsning og tv-kiggeri, eller hvis du har nogle fysiske skavanker at tage hensyn til, kan elevation gøre meget for dig. Nu har du fået nogle gode råd med på vejen – rigtig god fornøjelse med dit køb!

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen