Boxmadrasser – værd at vide før du køber
boxmadras

Boxmadrasser – værd at vide før du køber

0 15

Hvis du ikke er den store sengeekspert og overvejer, om en boxmadras kunne være noget for dig, så læs med her. På denne side får du nemlig indblik i fordelene ved boxmadrassen og hvilke typer, du kan vælge imellem. Du bliver guidet i forhold til fasthed, størrelse, pris og forhandler, så købsprocessen bliver lidt nemmere.

Her finder du et stort udvalg af billige boxmadrasser

Hvad er en boxmadras?

En boxmadras består af en madras, som er omgivet af en fastmonteret træramme, hvorpå man kan fastgøre ben eller meder direkte. Både madras og ramme er polstret med møbelstof, så sengen fremstår som én helhed. Trærammen har flere funktioner. Dels sikrer den, at madrassen og fjedrene heri holdes på plads, hvilket resulterer i, at de altid vil støtte de helt rigtige steder på kroppen. Derudover gør rammen det let at montere ben direkte på sengen.

inden-i-en-boxmadras

En boxmadras fungerer typisk bedst med en topmadras ovenpå. Topmadrassen er med til at forlænge boxmadrassens levetid, da der slides mindre på den, når den er udstyret med et ekstra lag. Desuden kan en topmadras give det sidste for at sengen passer helt perfekt til din krop. Hvad enten du har behov for at øge fastheden eller gøre din boxmadras en smule blødere, så kan en topmadras hjælpe med dette.

4 fordele ved boxmadrassen

  • Som nævnt ovenfor er en af fordelene ved en boxmadras, at benene monteres på sengen. Du får med andre ord en komplet løsning, hvor der ikke tilkommer ekstraudgifter til sengeramme og lameller. Det er således en nem og ofte lidt billigere løsning end hvis man vælger en springmadras med sengeramme.
  • En anden vigtig fordel er komforten. Du får nemlig masser af komfort i en boxmadras af god kvalitet. Hos bedrenaetter.dk finder du kun kvalitetsmadrasser med holdbare og støttende fjedersystemer, og alle boxmadrasserne er opbygget med komfortzoner, som sikrer den bedst mulige støtte for hele kroppen.
  • Med en boxmadras har du flere muligheder. Du kan enten bruge den som den er eller bygge ovenpå med en springmadras for at få effekten af en luksuriøs kontinentalseng. Det giver en højere seng og dermed en anden søvnoplevelse, idet du får alle de gode effekter fra hele to madrasser.
  • Sidst, men ikke mindst kan du skabe mange forskellige looks med en boxmadras. Den behøver ikke se simpel og billig ud på et par meder eller tynde sengeben. En sengegavl kan gøre utrolig meget for det designmæssige udtryk, og hvis du ikke bryder dig om det synlige hulrum mellem seng og gulv, kan du let skjule det med et flot kappelagen. Der er altså flere muligheder for at være kreativ med en boxmadras.

Fjedre og fasthed

Som med alle andre typer senge, er det vigtigt at forholde sig til, hvilken type fjedre boxmadrassen består af. Der er f.eks. stor forskel på, om der er brugt bonell fjedre eller pocket fjedre. Pocket eller multipocket fjedre giver dig den bedste støtte og holder langt bedre end bonell, da hver enkelt fjeder er omsluttet af en lille stofpose og evt. latex eller skum. Det  anbefales derfor at holde sig til denne fjedertype.

Der er en prismæssig forskel på almindelige pocket og multipocket fjedre, men det afspejler ikke kvaliteten, og man skal derfor ikke bare købe den dyreste i troen om, at man så får den bedste madras. Generelt anbefales pocket fjedre til folk, der vejer op til 95 kg og multipocket til folk med en vægt derover. Det skyldes, at man med multipocket får flere små fjedre, som fordeler trykket jævnt, selvom der lægges meget vægt på. Dog vil denne fjedertype virke alt for hård, hvis man vejer mindre end 95 kg.

Med hensyn til sengens fasthed og fjedre kan du som udgangspunkt følge denne guide:

  • Under 75 kg: medium fasthed og pocket fjedre
  • Under 95 kg: fast fasthed og pocket fjedre
  • Over 95 kg: fast fasthed og multipocket fjedre

Har du mulighed for at afprøve sengen fysisk, er tommelfingerreglen, at din rygsøjle skal ligge helt lige, uanset om du ligger på siden, ryggen eller maven. Dette er en indikator for, at din krop får den helt rigtige støtte alle steder. Derudover må der ikke være luft mellem lænd og madras, når du ligger på ryggen, men din bagdel må heller ikke synke så langt ned, at kroppen bøjer på midten.

Hvis boxmadrassen ikke passer dig helt ideelt, selvom du følger vægtskemaet, kan du med fordel vælge en topmadras, der lige giver det sidste. Om du har brug for en smule mere fasthed eller en lidt blødere seng, kan den rette topmadras fuldende liggekomforten.

Mange forskellige størrelser

En sidste ting der er værd at tænke på, når du køber ny seng er størrelsen. Skal du ligge alene i den eller sammen med en partner? Hvis du sover alene, men foretrækker masser af plads, kan det være en god ide at anskaffe en halvandenmands seng, en elevationsseng eller måske endda en Continental seng. Hvis i skal ligge to i sengen, er der både 160×200 cm og 180×200 cm afhængig af hvor meget plads i har behov for.

Se boxmadrasser i forskellige mål hos http://www.bedrenaetter.dk/boxmadrasser.html. Her er det også muligt at bestille en specialfremstillet boxmadras, hvis der ønskes særlige mål.

Forhandler og levering

Mange forhandlere tilbyder gratis levering ved minimumsbeløb. Og det er ofte muligt at betale sig fra opbæringen, så man ikke selv skal bakse med den tunge seng. Bedre Nætter tilbyder fri levering, hvis du handler for minimum 5000 DKK. Der er her tale om en troværdig forhandler, som er godkendt af E-handelsfonden, så du kan være tryg ved at handle online. De har næsten altid gode tilbud på deres kvalitetssenge, så der er rig mulighed for at gøre en rigtig god handel.

Nu skulle du være godt rustet til at finde din ideelle boxmadras. Læs også mere på sovdigglad.dk. God købelyst og godnat!

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen