Brændeovne til stuen – Få 10 flotte til inspiration her
Brændeovne - 10 flotte til inspiration

Brændeovne til stuen – Få 10 flotte til inspiration her

0 218

Det giver sig selv, at en brændeovn skal være en god varmekilde, men udseendet er for de fleste ikke uden betydning. Jeg har fundet 10 flotte og meget forskellige brændeovne, som alle er perfekte som samlingspunkt i stuen på en kold vinterdag. Jeg håber, det vil inspirere dig til at finde den helt rigtige brændeovn til din bolig.

Morsø

Morsø er ”kongen af brændeovne” og har gennem mange år været anerkendt for deres flotte, holdbare og effektive produkter. Herunder finder du fire forskellige brændeovne fra Morsø, lige fra den klassiske støbejernsovn til en mere moderne version.

Morsø 2140 i støbejern

Morsø 2140
Morsø 2140

Klassisk brændeovn med et gammeldags og charmerende udtryk. Morsøs egernmotiv på siden gør ovnen unik og udstråler kvalitet. Brændeovnen har et bredt brændkammer med plads til brænde på op til 40 cm i længden. Sodfri låge med rudeskyl gør den let at holde ren, så man altid har et flot kig til ilden. En ægte kilde til varme og hygge i de kolde måneder. Perfekt til den romantiske, gammeldags indretning.

Gå til butik

Morsø 2B Classic

Morsø 2b classic
Morsø 2b classic

En gammel kending fra Morsø, som i forskellige udgaver har været produceret i over 70 år. Klassisk støbejernsovn med strålevarme, som er en teknik der sikrer hurtig varmeafgivelse. Den er god som primær varmekilde med mulighed for at opvarme helt op til 150 m2. Man ser ikke så meget af ilden gennem den lille glaslåge, men ovnen i sig selv er smukt udsmykket med forskellige motiver, som gør den til et rent kunstværk. En flot hyggespreder til en stor, gammel villa.

Kan købes hos her

Morsø S10-40 med sokkel

Morsø s10-40
Morsø s10-40

Morsø er kendte for deres gammeldags, charmerende brændeovne, men er du mere til det moderne udtryk, kan de også klare det. Denne stålovn er udført i et enkelt og stilrent design med afrundede kanter og en stor frontrude, der giver et flot udsyn til flammerne. Den sodfri låge er let at holde pæn og ren ved korrekt fyring. Håndtaget til lågen forbliver køligt under fyringen, så du ikke risikerer at brænde dig, når der skal nyt brænde på. En flot brændeovn, der udstråler kvalitet og enkelhed.

Gå til forhandler

Morsø 6140

Morsoe 6140
Morsoe 6140

Denne lille sag er perfekt til sommerhuset eller som supplement til andre varmekilder, da den kan opvarme 45-90 m2. Det er en kompakt brændeovn, som ikke tager meget plads, men stadig opvarmer boligen effektivt takket være Morsøs unikke forbrændingsteknik. Med en høj temperatur i brændkammeret sikres en både miljøvenlig og økonomisk forbrænding. Ovnen er stilfuld og tidløs i sit design og vil matche en enkel og moderne indretning. Den store glaslåge indbyder til mange timers hygge foran de dansende flammer på en kold vinterdag.

Kan købes her

Aduro

Hos Aduro finder du lækre og elegante brændeovne, hvor funktion og design går op i en højere enhed. Jeg har her fundet tre ovne, som har hvert deres unikke og tidløse design.

Aduro 9 konvektionsovn

Aduro 9 konvektionsovn
Aduro 9 konvektionsovn

En elegant ovn med flot udsyn til flammerne både forfra og fra begge sider. Rudeskyl holder glasset rent, så ovnen ikke bliver snavset at se på. Brændeovnen er udført i rene linjer med runde kurver, som aldrig går af mode. Konvektionsteknikken sikrer en ensartet varmeafgivelse, hvor varmen cirkulerer naturligt i rummet. Denne ovn kan opvarme hele boligen eller fungere som supplement til radiatorer.

Gå til forhandler

Aduro 9-3 på piedestal

Aduro 9-3 piedestal
Aduro 9-3 piedestal

Flot, fritstående brændeovn med glas på front og sider, så ilden ”spredes” i hele rummet. Ovnen har et meget let og elegant udseende med skjulte hængsler, så intet virker forstyrrende. Aduro-tronic automatik giver miljøvenlig og effektiv forbrænding og gør den let at betjene. Ovnen regulerer desuden selv lufttilførslen efter behov. Den kan opvarme 30-140 m2.

Gå til forhandler

Aduro 13-1 fritstående brændeovn

Aduro 13-1
Aduro 13-1

Denne fritstående brændeovn har et lækkert design uden forstyrrende elementer. De skjulte hænglser og afrundede hjørner fuldender det minimalistiske udtryk. Med en stor glaslåge foran og glasindsatser på begge sider oplyser ovnen let hele rummet. Passer perfekt ind i en nytænkende og moderne indretning, hvor møblerne udstråler enkelhed og kvalitet. Takket være rudeskyl og askeskuffe er brændeovnen let at holde ren og pæn hele tiden.

Gå til butik

Varde Ovne

Varde Ovne laver effektive, klassiske brændeovne til rigtig gode priser. De har flere forskellige designs, så der er noget til enhver smag. Herunder finder du tre flotte ovne til både store og små boliger.

Varde Thurø 10 stål

Varde Thurø 10 stål
Varde Thurø 10 stål

Denne lille model fra Varde Ovne er det ideelle valg til sommerhuset med sit gammeldags og kompakte design. Den kan opvarme 50-120 m2 og kan dermed være den primære varmekilde i en mindre bolig. Ovnen optager minimal plads, men udstråler masser af varme og spreder hygge i de kolde måneder. Selvom den er lille, er der fint kig til de dansende flammer bag den brede glaslåge. En klassisk brændeovn til den klassiske bolig.

Gå til forhandler

Varde Vision 1

Varde Vision 1
Varde Vision 1

Her får du en minimalistisk brændeovn med kant. Udformningen er skarp og enkel og taler til den moderne designelsker, som værdsætter rene linjer. Vision 1 er en høj ovn med et rummeligt brændkammer, som kan opvarme helt op til 140 m2. Den er således velegnet som den primære varmekilde i boligen, men kan også sagtens fungere som supplement til andre varmekilder.

Gå til forhandler

Varde Aura 3 med fedtsten

Varde Aura 3
Varde Aura 3

Er du til en rå indretning med naturlige materialer, så kan denne brændeovn være noget for dig. De grove fedtsten, der omslutter ovnen er nemlig både dekorative og nyttige. Stenene opsamler varme fra ovnen og afgiver varme længe efter, du er stoppet med at fyre. Med en fedtstensovn kan du således drage nytte af varmen i meget længere tid end med en traditionel ovn i støbejern eller stål. Og så får du selvfølgelig en brændeovn, der ikke ligner alle de andre.

Gå til forhandler

Hjemmy.dk anbefaler

Når du skal vælge en brændeovn, er det naturligvis vigtigt at forholde sig til, hvordan du vil bruge den. Skal den opvarme en større bolig eller blot være kilde til hygge og lidt ekstra varme i stuen? Som med så mange andre ting bør man altså overveje, hvilket behov, ovnen skal opfylde.

Derudover skal designet gerne passe ind i husets øvrige indretning, så brændeovnen indgår som en naturlig del af boligen. Heldigvis er der masser af forskellige designs at vælge imellem.

Held og lykke med købet af din nye brændeovn!

TIPS FRA ANDRE BRUGERE

Tilføj et tip til artiklen